YANGıN KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Yangın Bapsı Nasıl Takılır? Her binanın malik başüstüneğu kayran ve ihtiyacı bölüm önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan ekipler tarafından mimarilmaktadır.

Bir öbür şgeri ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, onat fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Mono blok gövde örgüsı dal sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 pare cıvata ile bir birine bağlanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Dokumada bulunan insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna kızılınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında duman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Hatta yangın bapları özelliklerinden bir sair önemli olanı da hırslerle ortaya çısoy zehirleme özelliği mevcut gazların ve yamanın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son radde nitelikli olmalıdır.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili hava önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere nazar Yangın Kapısı boncuğu yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kızılınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen mideeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Report this page